Amikor kertünkbe, teraszunkba keresünk egy hangulatos, kényelmes kilülős bútort, bútorgarnitúrát, nyilván a kényelem mellett a tartósság, időjárással szembeni ellenállás is fontos szempont kell legyen. A fa csak kivételes esetekben, különös felületkezeléssel jöhet szóba, a rattant is egyre inkább felváltja a nála jóval tartósabb, strapabíróbb műrattan. És mi a helyzet a lábakkal, tartóállványokkal? Ezek egyik legjobb, mai alternatívája az alumínium – mutatjuk is, hogy miért…

Ilyenkor a tavasz beköszöntével sokan szeretnének (új) kerti bútort vásárolni, ám sokszor a bőség zavarával küzdünk. Napjainkban ugyanis igen sokféle anyagból készül és kapható kerti bútor, vagy teraszra, akár kisebb erkélyre is illő ülőgarnitúra. A különböző anyagoknak persze megvannak a maguk sajátosságai, előnyei, hátrányai is természetesen. 

Cikkünkben most az alumínium kerti bútorok praktikumaival, az anyagból adódó sajátosságaival ismerkedhetünk meg. 

Alumíniumból is készülhet természetesen modern, kortárs, minimalista bútor, de az antikolt hatású, romantikus, kovácsolt vasra hajazó, időtálló, öntött bútor különlegességeket is fellelhetjük a széles kerti bútor kínálatban, ami igazi éke, dísze lehet kertünknek, teraszunknak egyaránt. 

Egészen röviden: az alumínium kerti bútorok vagy teraszbútorok – készüljenek bármilyen stílusban, színben, megjelenésben – anyagukat tekintve mindenképpen időtállóak, tartósak, praktikusak. És persze elegánsak is, de ehhez nyilván az általunk választott, kertünk vagy teraszunk stílusához hozzá igazított dizájn is sokat nyom a latban.  


Nézzük meg az alumínium kerti bútorok, kültéri ülőgarnitúrák legfőbb előnyeit!


1. Könnyű, kicsi, könnyedén mozgatható és még az összeszerelése is gyerekjáték!

A rattan bútorok könnyedségéről, mobilitásáról akkor sem kell lemondanunk, ha alumínium kerti bútor mellett tennénk le voksunkat. Annak ellenére, hogy tartósak, szilárdak, súlyuk mégis könnyű, könnyen mozgatható, könnyűszerrel áthelyezhető máshová a kertben vagy a teraszon. 

Ilyen az általunk kínált Meda kerti bútor szett ezüst-fekete is, melyet egy asztal és két szék alkot. A könnyen mozgatható, mégis stabil kerti bútor gondos csomagolásban érkezik, összeszerelése szintén nagyon egyszerű, nem igényel különösebb szakértelmet.2. Bájos és romantikus – akár a kicsiny teraszok kedvelt reggeliző szettje is lehet

Az alumínium kerti bútorok - mint például a Meda kerti asztalok illetve kerti székek is – igazi értékálló klasszikusoknak mondhatóak. A mesébe illően romantikus, bájos kis szett remekül visszaadja egy romantikus, vintázs hangulatú kert vagy terasz élményét. A kovácsoltvas hangulatot idéző, ám annál nyilván jóval elérhetőbb árfekvésű öntött alumínium kerti bútor vagy erkélybútor ideális választás lehet a madárcsicsergős reggeli kávézásokhoz, vagy a kellemes nyáresti borozgatáshoz otthonunk zöldjében, de akár egy városi terasz vagy erkély egyik kellemes, csendes kis zugában is. 

Sőt, kicsiny méretének, és könnyű súlyának köszönhetően éttermek, szállodák teraszára is remek választás, éppúgy, ahogy otthonainkban is – legyen az egy tágas romantikus kert, vagy egy aprócska belvárosi terasz. 3. Erős és ellenálló, bár ilyen zord időjárási viszontagsággal szemben is

Az alumínium bútorok tényleg semmilyen karbantartást nem igényelnek, mégis eredeti szépségüket éveken át élvezhetjük, ugyanis az anyag eredetéből fakadóan tartós és időtálló. 

A kiváló kopásállóság, a különböző kémiai és időjárási viszontagságokkal szembeni ellenálló képességük  különösen szerethetővé teszi őket.

Az epoxi festék, mellyel ezeket a kerti bútorokat festik, szintén egy nagy teljesítményű, kétkomponensű vizes emulziós bevonat, mely az epoxi termékek keményítő komponensével összekeverve egy különleges védőréteget képez a fém felületeken. Ez a réteg kiemelten tartós és stabil, tökéletesen védi a fémeket a negatív külső hatásoktól, legyen az a kopás, a karcolódások, a fagy, a jég, vagy az erős nyári UV-fény.  

Ennek a bevonatnak köszönhetően tehát a Meda alumínium kerti bútorok kiváló kopásállósággal bírnak, és ellenállnak a különböző kémiai és időjárási viszontagságok széles tárházának. 4. A festése is időtálló, UV-álló, ráadásul bármikor könnyedén újrafesthető – ha meguntuk, vagy csak fel szeretnénk frissíteni az eredeti színét

Az, hogy nem kell az ápolására, karbantartására különösebben ügyelni, az időtálló anyagának (mely egy nagyon jó minőségű alumínium) éppúgy köszönheti, mint különleges festési eljárásnak, amit kapott, ugyanis ezek a kerti bútorok két réteg epoxi, speciális kültéri festékkel vannak bevonva. A festéket a termékek felületére manuálisan, festékszóró pisztollyal viszik fel, ami előnyösebb, mint az elektrosztatikus festés, ugyanis, ha retusálni kívánjuk, vagy csak újrafestenénk, akkor később sem okoz gondot a régi festékhez  való tapadás. 5. Remekül kombinálható, praktikus és dekoratív

Akár más bútorral, akár a család bármely elemével harmonikusan összeilleszthetjük!

Például a Meda alumínium kerti asztal akár a fekete, akár a fehér változatban is kombinálható ugyanabból a sorozatból származó székekkel, de akár más székkel is, így saját bútor garnitúrát alakíthatunk ki, egyedi igényeink, elképzeléseink szerint!