Ma már a kerti bútor trendeket – ahogyan minden otthonteremtéssel kapcsolatos tárgyunk, kiegészítőnk új irányvonalait is – kényelmünk, jólétünk és persze környezetünk megóvásának igyekezete határozza meg.  Egyre több időt töltünk otthonunkban, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha van kertünk, vagy legalább egy kis teraszunk, erkélyünk – hiszen a kinti szabadság, a természet közelsége és az ebben való töltekezés most mindennél többet ér. Mutatjuk, mivel csinosíthatjuk, tehetjük még szebbé, kényelmesebbé, értékesebbé, hangulatosabbá és időtállóbbá otthonunk külső tereit!

2022-ben kicsit túllépünk majd az eddig megszokott alap dolgokon, és minden bizonnyal nő a kreativitás, az egyéni igények, és egyre többen igyekeznek megtalálni (újra) a munka és a magánélet egyensúlyát. Napjainkban egyre inkább felértékelődik a saját zöld tér, a kiülős kiskertek, mellett a konyhakertek és a környezettudatos megoldások is egyre jobban életünk szerves részévé válnak újra. 

Milyenek ma a divatos kertek, és hogyan alkalmazkodik ehhez egy jó, kortárs kerti bútor, kiegészítő?  

Ami persze nem csak kényelmes, praktikus, hanem fenntartható és időtálló is – hiszen ez napjainkban már abszolút alapelvárás…


1. Idén a konyha a kertbe is kiköltözik

A legújabb trendek előrejelzései szerint most már nem csak a nappali, hanem a konyha is kiköltözik a kertbe vagy a teraszra!

 A különböző grillezők, kemencék és nyári konyhák mellett megjelentek az egyre praktikusabb, kertbe illő konyhagépek, melyekkel nem csak a barátainkat tudjuk elkápráztatni, hanem a család számára is remek otthoni kikapcsolódás jó időben. 

És természetesen a szabadban készült ételek íze is akkor igazán finom, ha a szabadban is költjük el azokat. De szerencsére nem kell kicipelnünk ehhez a benti étkező asztalt és a bőrfoteleket: hiszen ma már rengeteg gyönyörű, kényelmes, praktikus és időjárás-álló kerti étkezőgarnitúrából válogathatunk. 


2. Egyedi stílusával színt és jókedvet visz a kültéri enteriőrbe 

Egy jó kerti bútor pedig nem csak kényelmet és praktikumot, hanem szépségével és egyedi stílusával színt is visz az életünkbe. Az idei év slágere a szürke és a türkiz, de a natúr barna, bézs természetes hatású polyrattan kerti ülőgarnitúrák is nagyon trendik továbbra is. Mivel egyre nagyobb hangsúly lesz a kiegészítőkön, a látványos kényelmi megoldásokon, ezeket bármikor fel tudjuk dobni a trendeknek megfelelő színes párnákkal, takarókkal. Ha mindehhez még színes gyertyákat, lampionokat is beszerzünk, már meg is van a ragyogó jókedv, az alapok egy tökéletes kerti partihoz…


Fotó: Perfecto időjárásálló polyrattan kerti ülőgarnitúra /kertiraktár webhsop


3. Illeszkedik kertünk stílusához, jellegéhez

A romantikus kertek egyre divatosabbak és keresettebbek újra napjainkban. Ehhez tökéletesen illenek a buja, vadvirágos ágyások, vadvirágos mezők (melyek tökéletesen a lusta, avagy időhiányban szenvedő kertészeknek). Újra reneszánszukat élik a gyönyörű, boltívre felfuttatott rózsalugasok, az árnyékos, örökzöld sövénnyel elszeparált intim kis zöld területek, ahová jól esik kiülni egy romantikus kerti padra vagy hintaágyba. 


Fotó: Kerti boltív rózsakapu, dupla ülőkével /kertiraktár webshop


Természetesen a romantikus kertek is akkor igazán stílusosak, ha ebbe a milliőbe passzolnak a kerti bútorok és a kiegészítők is. Igen, akár még egy kerti kút is lehet romantikus, anyagát és tartósságát tekintve pedig nagyon is kortárs… 


Fotó: Kora kerti álló kút /kertiraktár webshop


4. Strapabíró, természetes és környezetbarát

Az idei kertibútor trendek egyik fő slágere az újrahasznosítás, az újrahasznosított anyagokból és a régi funkcióját vesztett tárgyakból készült egyedi megoldások. Ha pedig újat vásárolunk, akkor a szakértők javaslata az, hogy érdemes hosszabb távra tervezve választani! 

Az UV-stabil, kültéren kezelés nélkül is évekig 10-20 évig kitartó műrattan kültéri bútorok szuper választásnak bizonyulnak! Tartósak, kényelmesek, időtállóak, anyaguk környezetbarát, és ezek közül is nagyon sok termék már eleve újrahasznosított anyagokból készül. 


Fotó: Trento rattan hatasú kerti kiülő szett / kertiraktár webshop


Akár kezdő, akár gyakorlott kertészek illetve kert tulajdonosok legyünk is, otthonunk külső tereinek szépsége mellett  kényelmét kiélvezhetjük, ha beszerzünk egy stílusos, időjárásálló kertibútor garnitúrát , de privát külső élettereinket is feldobhatjuk, s eközben lelkünket is harmonikussá tehetjük a szép színes virágokkal, zöld növényekkel, melyeket ízléses virágtartókba vagy szép, szegélyezett ágyásokba rendezve maximálisan ki tudunk majd élvezni a jó időben.