Ebben a blogbejegyzésben belevetjük magunkat a kőmosdók, rusztikus kerti kutak és csapok világába. Bemutatjuk hogyan varázsolhatsz különleges, relaxáló hangulatot kertedbe, hogyan alakíthatod ki saját stílusodat ezekkel a karakteres funkcionális kiegészítőkkel! 

A rusztikus kert általában természetes, vidéki hangulatot áraszt. Ezekben a kertekben gyakran megtalálhatók az antik hatású kerti bútorok és az apró részletekkel díszített kiegészítők. A növények választásánál gyakran előnyben részesítik a bokrokat, virágos ágyásokat és dús pázsitot. A köves ösvények, falak valamint a fa és kő elemek hangsúlyozzák a természetességet. Az összképben a szabálytalanság és a véletlenszerűség adja meg a rusztikus kertek báját és egyediségét.

Visszatérés a természetes szépséghez

A rusztikus hatású kőmosdók gyakran olyan kőből készülnek, amelynek természetes textúrája és színe tovább fokozza az antik hatást. 


Kő mosdókagyló csíkos travertin

A kőmosdók általában masszívak és strapabíróak, ami hosszú távú és időtálló berendezési elemekké teszi őket. Zöld növényekkel és virágokkal körülvéve még inkább hangsúlyossá válik természetes szépségük.

Travertin kerti mosdók

A travertin egy kőzet, amely általában mészkövet tartalmaz. Gyakran látható természetes képződményként a forrásvizek, folyók és patakok partjain, valamint barlangokban. A travertint gyakran használják díszítő és építőanyagként, például padló- és falburkolatként vagy szobrok készítésére. A természetes travertin különleges textúrájú, általában szürkés, barnás vagy krémszínű változatai ismertek. Rendkívül dekoratív felületeket lehet létrehozni vele. 


Rusztikus hatású mosdókagylók

A részletekben rejlő varázslat

A rusztikus kerti kutak varázslatos hangulatot kölcsönöznek a kertnek, szépségüket és esztétikus kialakításukat évszázadok óta csodálják az emberek. A részletgazdag kidolgozás hozzájárul a kút egyediségéhez és karakteréhez, így egy egyszerű minden nap használatos eszközből esztétikai értékű alkotássá válnak.


Az Alberta kerti falikút hangulata a régmúltat idézi, kiváló díszítőelem, vízhálózatra csatlakoztatva pedig teljesen működőképes kerti kút

Az alumínium öntvényből készült falikutak időtálló speciális antikolt hatású, 2 réteg epoxi festékkel vannak bevonva, ami előnyt jelent az elektrosztatikus festéshez képest, mert ha retusálni vagy újrafesteni szeretnénk, akkor nem fog gondot okozni a régi festékhez való tapadás. Jellemző rá a kiváló kopásállóság, a kémiai és az időjárási körülményeknek való ellenállás. 


Kora alumínium öntvényből készült időtálló kültéri állókút


A kerti kutakkal megteremthetjük a kert egyediségét és karakterét, miközben gyakorlati funkciójuk sem kerül háttérbe. 

Díszítőelemként antik hatású kerti réz csapokat ajánlunk, amik álló kutakhoz és fali kutakhoz egyaránt használhatóak. A sárgarézből készült csapokról tudni kell, hogy a rajta átáramló vizet nem szennyezik fémbeoldódás révén, időjárásállóak és nem korrodálódnak. 


Dekoratív antikolt réz csaptelepek

Hozd létre saját egyedi stílusú kerted különleges esztétikai élményt nyújtó kerti kőmosdókkal, rusztikus kerti kutakkal és rézből készült díszcsapokkal!